Maatschappelijke kinderopvang.
Een goede start voor iedere toekomst

Contact

De BMK behartigt de belangen van alle kinderen, ouders, medewerkers en organisaties in de maatschappelijke kinderopvang.

Want alle kinderen hebben recht op een goede start.

Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK)

Maatschappelijke kinderopvang is verenigd in de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK). De BMK vertegenwoordigt zo’n 5.000 locaties in heel Nederland, waar kinderopvang wordt verzorgd voor ongeveer 200.000 kinderen. Zowel in steden, als daarbuiten; en zowel daar waar het bedrijfskundig loont, als waar het dat niet doet.

De BMK faciliteert maatschappelijke kinderopvangorganisaties, bouwt kennis op en behartigt landelijk de belangen van maatschappelijke kinderopvang organisaties en die van alle kinderen en ouders in de maatschappelijke kinderopvang in de politieke arena.
www.maatschappelijkekinderopvang.nl

Gratis kinderopvang

De BMK maakt zich sterk voor gratis opvang voor zowel werkende als niet-werkende ouders. Wij vinden namelijk dat kinderopvang niet als de oplossing van een probleem moet worden gezien (voor werkende ouders), maar als een kans voor kinderen om zich te ontwikkelen en te leren samenleven. Ieder kind heeft recht op kinderopvang.

Voor werkende ouders wordt vanaf 2025 95% van de kosten vergoed. Dat geldt voor zowel maatschappelijke als for profit kinderopvang. Op onze website gratis kinderopvang lees je meer over wat deze verandering gaat beteken voor jou als ouder of kinderopvangorganisatie.
www.gratiskinderopvang.nl

Contact met de BMK

Orteliuslaan 11
3528 BA Utrecht

e: info@bmko.nl
t: 085 021 8500

Pers

Hélène Smid (communicatie en persvoorlichting)
e: smid@bmko.nl
m: 06 1595 7352