Word lid2022-08-04T19:37:03+02:00

Maatschappelijke kinderopvang.
Een goede start voor iedere toekomst

Voor iedere kinderopvang met een maatschappelijk hart

‘Maatschappelijk’ betekent dat we altijd handelen vanuit het belang van het kind. Wij streven naar gratis, hoogkwalitatieve kinderopvang die overal beschikbaar is.

Zodat ieder kind alle kansen krijgt die het nodig heeft.

Deel jij onze visie op kinderopvang?

Ontwikkelingskansen voor ieder kind

Kinderopvang vervult een cruciale rol in de ontwikkeling van kinderen en is géén verdienmodel. Maatschappelijke kinderopvang ondernemers investeren het verdiende geld terug in de organisatie, zodat we nog meer kwaliteit kunnen bieden. En we leggen soms geld erop toe want ook de niet rendabele vestingen houden wij open. Juist voor die kinderen die het het hardst nodig hebben, want daar hebben deze kinderen voor de rest van hun leven profijt van. Alle kinderen hebben toch recht op een goede start?

Voor iedereen toegankelijk

Daarom vinden wij dat kinderopvang toegankelijk moet zijn voor iedereen: werkende én niet-werkende ouders. En kinderopvang moet eenvoudig van opzet en toegankelijke zijn: gratis, van hoge kwaliteit, en op alle plekken beschikbaar

Ook lid worden van maatschappelijke kinderopvang?

Maatschappelijke kinderopvangorganisaties zijn verenigd in de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK). De BMK behartigt de belangen van alle kinderen, ouders, medewerkers en organisaties in de maatschappelijke kinderopvang. Wij werken samen met onderwijs, jeugdzorg, welzijn en gemeenten. De branchevereniging op landelijk niveau en de maatschappelijke kinderopvang lokaal. Gezamenlijk richten wij zich op de belangen van het kind, ieder kind, zodat gelijke kansen ontstaan vanaf het eerste begin.

De rechtsvorm is niet bepalend voor lidmaatschap van de BMK. Wij bieden maatschappelijke kinderopvang, dat is onze gemene deler, en dat kan in de vorm van een stichting of een BV. Belangrijk voor lidmaatschap is dat verdiend geld terug wordt geïnvesteerd in de organisatie.

Meer weten? Vul onderstaand formulier in, dan neemt de BMK snel contact met je op.

Contactpersoon(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kinderen kennis laten maken met de hightech wereld.
Dat is de wereld van morgen

Kinderen kennis laten maken met de hightech wereld.
Dat is de wereld van morgen

Maatschappelijke opdracht

Maatschappelijke kinderopvangorganisaties en de BMK werken nauw samen met onderwijs, jeugdzorg, welzijn en gemeenten, vanuit de opvatting dat al die partijen nodig zijn om ieder kind een goede toekomst te bieden.

Wij brengen in de discussie en in de wereld van het kind, onze specifieke expertise in: jonge kind-pedagogiek, sociale perspectieven en gezondheidsperspectieven.

Maatschappelijke kinderopvang is een logische en vanzelfsprekende partner, omdat vanuit onze maatschappelijke opdracht géén gemeenschapsgeld onttrokken wordt en er geen sprake is van winstuitkeringen.

100% investering in kwaliteit

Alles in de maatschappelijke kinderopvang is daarom gericht op kwaliteit. Maatschappelijke kinderopvangorganisaties besteden 100% van hun middelen aan de kwaliteit van de kinderopvang zodat dit altijd ten goede komt aan het kind.

200.000 kinderen en 5000 locaties

De BMK vertegenwoordigt zo’n 5.000 kinderopvang locaties in heel Nederland, waar maatschappelijke kinderopvang wordt verzorgd voor ongeveer 200.000 kinderen. Zowel in steden, als daarbuiten; en zowel daar waar het bedrijfskundig loont, als waar het dat niet doet.

BMK

De BMK faciliteert maatschappelijke kinderopvangorganisaties, bouwt kennis op, werkt samen met partners rondom het kind en verdedigt de belangen van maatschappelijke kinderopvang organisaties in de politieke arena. De BMK is gevestigd in Utrecht en kent een bestuur, bestaande uit circa 7 leden en een bezoldigd voorzitter (Loes Ypma), en een faciliterend bureau van 6 beleids- en communicatiemedewerkers.

De maatschappelijke kinderopvang in Nederland biedt een goede start aan het kind – ieder kind, waar het ook vandaan komt en opgroeit. Zodat ieder kind alle kansen krijgt die het nodig heeft.

Maatschappelijke kinderopvang. Een goede start voor iedere toekomst

Goede Start Stories

Ga naar de bovenkant