Deze zomer start in ’s-Hertogenbosch de Zomerclub Plus voor kinderen van 2,5 tot 13 jaar. Kinderen die het thuis niet fijn hebben gaan dan leuke en leerzame dingen doen in de vakantie. Want de zomervakantie is niet voor alle kinderen een leuke periode, ook al zijn ze vrij. Zonder vriendjes, zonder begeleiding en in sommige gevallen niet in de meest optimale thuissituatie. Zij hebben de Zomerclub Plus hard nodig!

De kinderen worden begeleid door pedagogisch professionals van de kinderopvang. Daarnaast werken onderwijsassistenten, leraren en PABO-studenten mee. 

Door deze kinderen dit leuke en leerzame programma aan te bieden, krijgen ze meer kansen. De Zomerclub Plus wordt georganiseerd door maatschappelijke kinderopvang Kanteel en Het Sprookjesbos. Samen met de gemeente en de scholen.

Gelijke Kansen voor ieder kind
Ieder kind verdient een omgeving waarin het zijn talent optimaal kan ontwikkelen. Maar het is niet vanzelfsprekend dat elk kind die kans krijgt. Dit zomerprogramma is goed voor de ontwikkeling van kinderen.

Dat hebben ze nodig want corona (en de lockdowns) maakten dat deze kinderen achterstand opliepen. Door de Zomerclub Plus vermindert hun leerachterstand en groeien de kinderen sociaal en lopen ze hun reken- en taal achterstand in. Ook ontdekken ze nieuwe talenten.

Dit jaar nemen op een aantal locaties ook Oekraïense kinderen deel.

De Zomerclub is en hartstikke leuk voor kinderen én het vergroot hun vertrouwen. Natuurlijk moeten ze wel begeleid worden. Dit gebeurt onder anderen door de pedagogische professionals van de kinderopvang. Ook gaan de kinderen met taal en rekenen aan de slag. Tenslotte kunnen de kinderen meedoen creatieve activiteiten en kunstzinnige vorming. En natuurlijk wordt er ook lekker gesport.

 

 Bron: Kanteel Kinderopvang (juli 2022)