De Bso World of Xperience in Purmerend is uniek! Een Bso (buitenschoolse opvang) voor kinderen van 8 tot 13 jaar in H20 eSports Campus. Het grootste eSports en gaming center van Europa waar gaming, eSports en creative tech centraal staan. Want “Play is the highest form of research!”, zei Albert Einstein al.

Digitale technologie niet meer weg te denken. Dit heeft  natuurlijk veel invloed op kinderen. Wat betekent dit voor kinderen? Maar ook: wat vraagt het van de professionals die werken in de kinderopvang? Maatschappelijke kinderopvang organisaties hebben daar over nagedacht en een visie op papier gezet. Want wij vinden dat de kinderopvang, samen met het onderwijs, (digitale) technologie toegankelijk moeten maken voor íeder kind. Kinderen verdienen dit en de pedagogisch professionals kúnnen dit.

In de BSO World of Experience in Purmerend wordt dit al volledig in de praktijk gebracht. Kinderen maken op live kennis met de hightech wereld. En natuurlijk worden zij ondersteund door pedagogisch professionals. En er is een wervelende samenwerking met échte game-, eSports en creative tech professionals. Zij stimuleren ieder kind in het ontwikkelen van zijn of haar talent.

Kinderopvang Purmerend, is een maatschappelijke kinderopvang die heeft georganiseerd dat met subsidie van de gemeente negen kinderen uit groep 8 helemaal gratis één middag per week naar de Bso kunnen naar de nieuwe high tech BSO World of Xperience! Het hele schooljaar lang. Zo kunnen ook kinderen van niet werkende ouders genieten en leren van deze spectaculaire Bso.

Meer lezen?